TAMATEUR 2021

14.01.2021 19:56

Lauantaina tarjoillaan Tamateur 2021 CS:GO-kutsuturnaus tuoreena Tampereelta.

Amatööriosujat ja -hosujat kokoontuvat tulevana viikonloppuna Hive Gaming Loungeen Tampereelle kokemaan karvaita pettymyksiä ja ilon purskahduksia CS:GOn parissa.


Tapahtuma-aika 16.1. 10:30 ->

Turnaus striimataan kanavalla: twitch.tv/ymca_esports


Turnaukseen on kutsuttu 20 pelaajaa, joista muodostetaan vasta perjantaina neljä joukkuetta. Joukkueilla on siis vain hyvin vähän aikaan saada taktiikat hiottua ja pelikirja valmisteltua. Turnauksen alkusarjassa kaikki neljä joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan kaksi karttaa, jokaisen kartan ollessa yhden pisteen arvoinen. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta kohtaavat BO3-finaalin muodossa. Tätä ennen ratkaistaan kuitenkin myös himmeimmän mitalin kohtalo pronssipelissä.


Tapahtuman pääjärjestäjä Pirkkapekka “Pikkiz“ Salomaa avasi meille tapahtumaa sekä hiukan omaa historiaansa kilpapelaamisen parista.

“Itse edustan vanhaa CS-sukupolvea, pelaamisen olen aloittanut jo 7.1 betan parissa. 1.5 lähtien on pelaaminen ollut kilpailullista, vaikka CS:Source tosin jäi välistä. Vuosien varrelle on mahtunut useita LAN-turnauksia. Perheellisenä pelimäärät ja tiimeihin sitoutuminen on kuitenkin nykyisin vähäistä. Viime vuosien osallistumiset Lantrekeille ovat toimineet motivaattorina omalle pelaamiselle.

Näin korona-aikana lähti ajatus omasta turnauksesta. Pelikavereita on vuosien varrelta kertynyt paljon ja 20 pelaajaa saatiin aika helposti loppupeleissä kasaan. Idea sekajoukkueista tuli juuri siitä, että ihmiset ovat kiireisiä ja joukkueeseen sitoutuminen vie aikaa.Tämän systeemin ansiosta kukaan pelaajista ei ole sitoutunut ajallisesti ennen turnausta. Homma haluttiin hoitaa tyylikkäästi ja homma lähti sitten Jessen (Halme) mukaan lähdön myötä lapasesta... hyvällä tavalla.”

 

Tapahtumapaikkana toimivan Hive Gaming Loungen edustajalta kysyimme koronan vaikutuksista toimintaan ja heidän varautumisestaan.

“Asiakkaiden määrä vähentynyt merkittävästi jota ollaan kompensoitu suoramarkkinointikampanjalla, sekä aikaisemman aallon aikana nettikaupalla. Lähinnä paikkojen siivousta ja desinfiointia lisätty, sekä rajattu asiakaspaikkoja suositusten mukaisiksi. Kitkuttelua.”Turnauksen alustava aikataulu:

1.      Kierros 10.30 - 12.45

2.      Kierros 14.00 - 16.15

3.      Kierros 16.45 - 18.00

Pronssiottelu 19.30 - 20.30

Finaali BO3 21.00 ->Ota haltuun Ymcan somet (Twitter, Instagram, Discord, YouTube):

https://twitter.com/EsportsYmca

https://www.instagram.com/ymcaesports

https://discord.gg/wnS8EWJ

https://www.youtube.com/channel/UCNQMMH28e5YT9Qb35Lo_qDw

 Kani